Forum
|
kropki biedronki (Ewa) |
|
|
ewo, jesteś stuknięta (więcej...) |
|
|
walka z mszycami (Sabina) |
|
|
Hmmm.... Miałam dużo biedronek w domu ;) Ale nie umiem ci na to pytanie odpowiedzieć
Pozdro ^^ (więcej...) |
|
|
przewodnik (Ktoś) |
|
|
Najłatwiej chyba znalezc w ksiegarni nie? Chyba, ze juz wszystko zalatwiacie przez internet. (więcej...) |
|
|
fenomen owada (Kasia89) |
|
|
Tak właśnie jest i mimo, że zobaczenie na własne oczy wszystkich polskich 80 gatunków jest zupełnie niewykonalne, to latem spacerując po łące można zobaczyć standardowe [najbardziej popularne w Polsce] dwa gatunki biedronrek. Patrzcie po ilości kropek ^^ (więcej...) |
|
|
zaleznosc (prousta) |
|
|
Większość biedronek przybiera barwę pomarańczową w pierwszych chwilach po przepoczwarzeniu. Później ich barwy zmieniają się na czerwone. Po kilku godzinach. Jedynym gatunkiem z rodziny biedronkowatych, który pozostawia pomarańczowo żółtawą barwę jest bledniczka. (więcej...) |
|
|
hemolimfa (brzoska) |
|
|
taki opis to chyba tylko dla doświadczonych biologów albo pasjonatów biedronek czy ogolnie owadów bo ja zupelnie nic z tego nie rozumiem niestety. (więcej...) |
|
|
czy jedza cos jeszcze? (ewa88) |
|
|
chyba chleb z wodą:) (więcej...) |
|
|
biedronka \"morderca\" (jolka) |
|
|
jak ja bylem na placu zabaw widzialem biedronke morderce ona miala biala twarz byla cala czerwona i nie miala kropek widzialem tez 2 inne by JAN333 (więcej...) |
Dodaj nowy temat: