Forum -> walka z mszycami
| Tytuł: | walka z mszycami |
| Autor: | Sabina 13.9.2010, 12:49 |
| Latem zdarza się, że biedronki wpadają do naszych mieszkań. Warto wtedy skorzystać z okazji i położyć biedronkę na chorego kwiatka. Jeśli kwiat niszczą mszyce, biedronka z pewnością pomoże. | |
| Autor: | ewelina 1.10.2010, 09:06 |
| no tak, ja mam w domu duzo kwiatów zainfekowanych mszycą i kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzic. Biedronki byłyby zbawieniem, ale jakos do mojego domu im sie nie spieszy. | |
| Autor: | elizka 18.10.2010, 15:12 |
| Przeczytałam na innych forach, że na mszyce bardzo dobry jest wywar z wody z mydłem. Głównie jeśli chodzi o rośliny doniczkowe. Myślę, że warto wypróbować ten sposób. | |
| Autor: | kaja 22.11.2010, 08:26 |
| tak, tak, tak. Ja próbowałam właśnie tej mikstury na moich roślinach doniczkowych i z efektow jestem bardzo zadowolona. Nie wiem jak to się ma do innych roślin, przykładowo ogrodowych, ale jeśli chodzi o doniczkowe to naprawdę warto spróbować. To jest po prostu rewelacja. | |
| Autor: | zbyszek44 6.12.2010, 09:22 |
| Moim kwiatom niestety ten specyfik nie pomogl. Zaznaczam, że są to rośliny doniczkowe. Mydło nie dalo rady, ale za to udalo sie to wywarowi z pokrzywy. Wiecie jak to dziala? wystarczy kilka lisci pokrzyw zalac wrzątkiem i chwilę odczekać. Roślinom to nie szkodzi a mszyce znikają. | |
| Autor: | Rafał 7.1.2011, 11:19 |
| albo mam jakies fatalne do tego zabiegu mydlo, albo cos jest nie tak, bo u mnie podobnie jak u zbyszka niestety to nie podzialalo. mszyce nadal pozostaja problemem i kompletnie juz nie wiem co z nimi robic. Nic nie odnosi skutku i nawet mam wrazenie ze ta woda z mydlem jeszcze bardziej jeszcze bardziej zniszczyla moje kwiaty a mszyce sie rozprzestrzenily. | |
| Autor: | aNoNiMeK 17.3.2011, 18:18 |
| JA na szczęście nie mam mszyc,ale za to mam xxx ktoś może co pożytecznego robi biedronka? z góry dzięki ;) | |
| Autor: | aNoNiMeK 17.3.2011, 18:19 |
| JA na szczęście nie mam mszyc,ale za to mam zadanie domowe. Wie ktoś co pożytecznego robi biedronka? z góry dzięki ;) | |
| Autor: | 20.11.2011, 19:07 |
| Hmmm.... Miałam dużo biedronek w domu ;) Ale nie umiem ci na to pytanie odpowiedzieć Pozdro ^^ | |